Blog

Sfeervolle oesterschelphangers

Sfeervolle oesterschelphangers

Het is ontzettend jammer, maar de meeste tijd die je in je slaapkamer doorbrengt doe je met je ogen dicht. Het is juist heerlijk om een plek te hebben die even van je helemaal alleen is. Waar je,bv als drukke moeder, even weg kan zijn van de werkelijkheid.Waar je met je schoenen op bed kan gaan liggen en dan de laatste bladzijdes van je boek uitlezen. Maar ik moet eerlijk toegeven dat mijn slaapkamer er op dit moment een beetje saai uit ziet. Dus tijd voor actie. Ik begin altijd met het oriënteren op internet en in de bladen.Volop inspiratie haal je hieruit.

Een plakje tak

Een plakje tak

Houtschijfjes zijn leuke cadeaulabels waar je een persoonlijke boodschap op kan schrijven. Het voordeel van een houtschijfje is dat deze bewaard wordt. Er is altijd wel weer een plekje in huis waar je het krijt kan. Ook leuk om in de tuin te hangen. Je kan met een acryl pen of met een marker er op schrijven. Daarnaast kan je ook stempelen. Zelf doe ik dit regelmatig om bij een etentje de namen van mijn gasten erop te stempelen. Zo heb je eens een originele tafelschikking. Ik gebruik hiervoor de ABC stempels van de Hema.

Zelfmaker schelpenkerstbal

Zo leuk, de voorbereidingen naar kerst toe. Vooral het bedenken wat je allemaal zelf kan maken is al een feestje. Bij mij valt soms de uitwerking wat tegen, maar ja dat neemt de pret niet af. Vorig jaar werd er in de Libelle een leuke zelfmaak gids gemaakt. Daarin gebruikte ze onze schelpen. Onder andere was er een schelpenkerstbal met de schelpen mix wit te bewonderen. Wil je deze ook maken, lees dan verder voor de werkwijze.

Houtschijfjes met leuke opdruk

  • Geplaatst op
  • Door Marjo Dalhuisen
  • 0

Afgelopen kerst had ik de hele familie te eten. Samen met mijn beide lieve dochters had ik dit hele kerst spectakel voorbereidt. Van het menu tot aan de tafelschikking. Ja zelfs welke hapjes er vooraf gegeten werden. Een hele klus, maar altijd leuk om mee bezig te zijn. Zo kwamen we ook bij het tafel dekken. Volgens de dames voldeden mijn kleden niet meer aan de laatste mode, en moest er natuurlijk iets anders gekocht worden. Daarnaast hadden zij zelf een mooie menukaart gemaakt. Dit alles in mooie natuur tinten. (van wie zullen ze dat nou hebben?). Nu nog naambordjes. Gewone kaartjes zouden te simpel zijn. Na vele ideetjes dacht ik aan mijn houtschijfjes. Als we hier nu eens een naam op stempelen ? Mijn beide puberdochters keken elkaar eerst aan met een blik.... nee he, komt ze weer aan met haar producten. Maar even later vonden ze het toch niet een heel gek idee. Samen mijn atelier in en aan het stempelen.

Voorpret kerst

Het is nog iets te vroeg om je huis nu al in kerstsfeer te brengen, maar de voorbereidingen kun je alvast wel doen. Meestal bedenk ik rond deze tijd wat ik wil met kerst. Bij mij gaat het vooral om de buiten sfeer. Ik heb een grote tuin en vind het altijd leuk om deze rond kerst heel gezellig te hebben. Omdat zowel mijn man als ik eigenlijk het grootste gedeelte van het jaar in de kerstspullen zitten is mijn kerst decoratie binnen altijd summier.