Voorpret kerst

Het is nog iets te vroeg om je huis nu al in kerstsfeer te brengen, maar de voorbereidingen kun je alvast wel doen. Meestal bedenk ik rond deze tijd wat ik wil met kerst. Bij mij gaat het vooral om de buiten sfeer. Ik heb een grote tuin en vind het altijd leuk om deze rond kerst heel gezellig te hebben. Omdat zowel mijn man als ik eigenlijk het grootste gedeelte van het jaar in de kerstspullen zitten is mijn kerst decoratie binnen altijd summier.

H

De kersthanger gemaakt van drijfhout kan je nu al maken en ophangen. Zowel binnen als buiten. Ik vind het altijd super stoer als die weer af is. Je mag namelijk boren...
Je gaat als volgt te werk. Selecteer eerst alle drijfhout op lengte. Van groot naar klein bv. Zoek het langste stukje hout uit en begin hiermee. Ik leg altijd eerst alle stukjes hout neer om te kijken wat ik de mooiste volgorde vind. Zet met een stift een vette punt op het midden van het houtje. Nu mag je boren... Ik voel me dan altijd super stoer als ik klaar ben.. Zo van, geen man nodig.

Knip een ruim stuk jute touw af. Maak een goede knoop aan de onderkant en rijg er een kraal,schelp,dennenappel of iets dergelijks aan. Maak daarna opnieuw een knoop. Daarna kun je het eerste stukje drijfhout er aan rijgen en knopen. Knoop zowel onder als boven het houtje. Dit herhaal je tot je klaar bent. Maak een lus, en sluit af met een kraal.

Ook ontzettend leuk om dit kado te geven. Handgemaakt met liefde.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.